Kikärtspannkakor med sötpotatiscurry, myntatofu

Serverar: 6 portioner

Kikärtsmjöl finns i asiatiska butiker och välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

  • Kikärtspannkakor
  • 50 g veganskt margarin
  • 8 dl vatten
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Till stekning
  • 25 g veganskt margarin
  • Sötpotatiscurry
  • 4 röda chili, spansk pepparfrukt
  • 4 tomater
  • 1 stor sötpotatis (ca 500 g)
  • 1 msk curry, madras
  • 50 g veganskt margarin
  • ½ tsk salt
  • Myntatofu
  • 1 pkt mjuk tofu (200 g)
  • 10 blad färsk mynta eller 2 tsk torkad
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet. Tillsätt vatten, de båda mjölsorterna och salt och vispa till en klimpfri smet.
    2. Stek pannkakor i margarinet ca 3 min per sida. Ta ca 1 dl smet per pannkaka. Låt dem torka något på ovansidan innan de vänds annars spricker de. Håll pannkakorna varma i 100 grader varm ugn. Värm dem inte i mikron för då tappar de sin krispighet.
    3. Sötpotatiscurry: Kärna ur och finhacka chilin. Tärna tomaterna. Skal och skär sötpotatisen i 1 ½ cm stora tärningar.
    4. Fräs chili, tomater och curry i margarin ca 5 min. Tillsätt sötpotatisen och låt puttra ca 20 min på svag värme utan lock tills den mjuknat. Smaka av med salt.
    5. Myntatofu: finfördela tofun. Hacka myntan. Blanda samman tofu och mynta med salt.
    6. Servera pannkakorna med sötpotatiscurry, tofu och tomatpickles.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben