Kikärtspannkaka med kryddig färs

Serverar: 4 portioner

Uppdaterad och supergod pannkaka som mättar alla magar. Glutenfri, äggfri och laktosfri.

Ingredienser

  • Kikärtspannkaka
  • 2½ dl kikärtsmjöl
  • 3½ dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Kryddig färs
  • 2 dl gröna linser, blötlagda i 8 timmar eller över natten
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 zucchini, finhackad
  • 1 morot, finhackad
  • 1 röd paprika, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk harissapasta
  • 2 tsk mörk sojasås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Kikärtspannkaka: Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten, olivolja och salt till en smet. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i 1 timme. Stek sedan gyllenbruna pannkakor i lite olja.
    2. Kryddig färs: Mixa linserna lätt i en matberedare. Fräs linserna i lite olja tillsammans med gul lök, vitlök, zucchini, morot och paprika. När allt har fått färg rör du ner tomatpuré, harissa, sojasås, salt och peppar.
    3. Fyll kikärtspannkakorna med färsen och toppa med färsk koriander.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben