Kryddig färs under mostäcke

Tid: 1 timme

Rätten som inte kostar mycke men smakar så mycket mer- mums.

Ingredienser

  • Potatismos
  • 900 g mjölig potatis t ex king edward
  • 2 dl mjölk
  • 1-2 msk smör
  • 2 äggulor
  • 4 msk riven parmesanost
  • Färsröra
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor i olika färger
  • 400-500 g blandfärs
  • Smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 tsk paprikspulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 kryddig korv av chorizotyp
  • 1 dl köttbuljong av tärning eller fond
  • 2 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    Skala potatisen, dela i mindre bitar och koka mjuk. Hacka löken och dela paprikorna i mindre bitar. Stek färsen smulig med kryddor, tillsätt lök, paprikorna och skiva korv. Tillsätt buljong och tomatpuré och låt puttra samman i ett par minuter. Häll färsen i en smord ugnsfast form. Häll av vattner från potatisen och ånga av den. Mosa potatisen, häll över mjölk, en klick smör och tillsätt salt och vitpeppar. Kör moste med en elvisp men inte förlänge då blir moset segt. Rör ner äggulorna och parmesan. Spritsa eller klicka på potatismoset. Gratinera i 225 grader tills moset har fått fin färg och allt är genomvarmt ca 25 minuter. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben