Kikärtspannkaka med fänkålstopping

Serverar: 4 portioner

Läckra pannkakor med smakrik topping.

Ingredienser

  • 250 g kikärtsmjöl, t ex Biofood
  • 5 dl vatten
  • ½ msk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • ½ msk olivolja
  • Kokos- eller olivolja till stekning
  • Fänkålstopping
  • 1 tsk hel kardemumma
  • ½ tsk hel spiskummin
  • 1 tsk färsk ingefära
  • Skal och saft från 1 citron
  • ½ färsk fänkål, finhackad
  • 1 rödlök, finhackad
  • Olivolja
  • Tillbehör
  • 2 avokador
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till pannkakssmeten. Låt det stå 1 timme i kylskåp för att svälla.
    2. Fänkålstopping: Mixa kardemumma, spiskummin, ingefära och citronskal och -saft. Fräs fänkål och rödlök i lite olja tills de är mjuka. Tillsätt kryddningen och fräs ytterligare 4-5 minuter på låg värme. Ställ åt sidan.
    3. Sätt ugnen på 100 grader.
    4. Hetta upp kokos- eller olivolja i en stekpanna och stek tunna ganska små pannkakor på medelhög värme, ca 1 minut på varje sida. Ställ in pannkakorna på ett ugnsfat i ugnen allteftersom de blir klara, så håller de sig varma.
    5. Skär avokadon i bitar. Servera pannkakorna rykande varma med avokado och fänkålstopping.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben