Kinagryta

Serverar: 4 portioner

En väldans god kinagryta

Ingredienser

  • 4 st fläskschnitzlar (ca 1 schnitzel per person)
  • 2-3 paprikor
  • 4 gula lökar
  • 1 burk hela champinjoner
  • 1 burk bambuskott
  • Ev 1 pkt cashewnötter
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikakrydda
  • Grönsakskrydda
  • Köttbuljongtärning
  • Kinesisk soja
  • Vatten
  • Grädde
  • Instruktioner

    1. Stek köttet och krydda. Stek även lök och paprika. Häll över alltsammans i en annan gryta. Häll i champinjoner och bambuskott i grytan. Lägg i buljongtärningen och späd med vatten och soja. Låt grytan puttra tills köttet är mört och späd därefter med vatten. Häll i cashewnötter och grädde och låt alltsammans bli varmt.
    2. Servera med ris och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    essim 6 september 2009

    Jag har provat din kinagryta och den var väldigt god. Men jag "justerade" lite i receptet som man ju gör ibland. Jag lade till en liten burk vattenkastanjer och tog endast ½ liten burk bambuskott. Uteslöt dessutom nötterna och grädden. Men vi blev mycket förtjusta i rätten och jag kommer att göra den fler gånger.

    irko 13 september 2009

    Hej Mallis! Jag har gjort din kinagryta och den var jättegod precis som på kinakrogen men jag fixade också lite med receptet dvs tog inga nötter och ingen grädde men sweetchilisås.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben