Kinagryta med Lövbiff

Serverar: 4 portioner

Lättgjord och god Kinagryta. Fått av min kamrat Turid.

Ingredienser

  • 600 g lövbiff
  • 2 gula lökar
  • 2 burkar Mrs Cheng`s bambuskott
  • 1 knivsudd sambal oelek
  • 3 msk Mrs Chengs soja
  • 1 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla lövbiffen, stek den sedan ordentligt med salt och peppar.
    2. Skiva den gula löken och lägg i den i pannan mot slutet, och låt den brynas lite.
    3. Häll i vattnet från den ena burken med bambuskott.
    4. Blanda ut vattnet från den andra burken men vetemjöl till en redning.
    5. Häll i bambuskotten, sambal oelek och soja.
    6. Låt det hela små sjuda i 10-15 minuter.
    7. Servera med jasmin ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Christina56 16 juni 2011

    Mycket gott och enkelt att göra!

    pergw 22 september 2011

    Superenkel och snabblagad rätt, ta gärna mer sambal olek, börja med riset. //pgw

    EKC6150 21 november 2016

    Jättegott och superenkelt.Sambal brukar jag prova mig fram till hur mycket jag vill ha en liten dutt i taget.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben