Vegetarisk kinagryta

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Billig, snabb, nyttig och god!

Ingredienser

  • Bulgur
  • 1 stor morot eller 2 små
  • 4-5 champinjoner
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl hackad vitkål
  • 1 dl mungböngroddar
  • ½ dl japansk sojasås med låg salthalt
  • 2 msk crème fraiche
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 tsk mejram
  • Instruktioner

    Koka bulgur enligt anvisning. Finhacka schalottenlök, vitlök och champinjoner och fräs lätt. Hacka morötter och kål och häll i tillsammans med mungböngroddarna. Fräs en snabbis. Häll på sojan och crème fraiche och sambal. Stek 5 min och krydda med mejram! Blanda i så mycket bulgur du tycker passar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben