Kinagryta

Serverar: 4-6 portioner

En sötsur gryta som går bra att göra klar i förväg.

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av nöt eller gris
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 gula lökar
  • 1 mindre purjolök
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 burk bambuskott
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 buljongtärning
  • 3-4 dl vatten
  • 1 dl (75g) brun farin
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 bananer
  • Instruktioner

    Bryn grytbitarna i smör. Ta upp dem ur stekpannan Skala och finfördela löken,purjolöken och champinjonerna Bryn på svag värme utan att de får färg. Lägg tillbaka grytbitarna i pannan. Skala och kärna ur äpplena.Skär i bitar Strimla bambuskotten. Lägg allt i pannan Häll på saltet,buljongtärningen, vattnet, farinet och vinägern. Låt alltsammans koka i 30 minuter tills köttet är mört. Skiva bananerna och lägg dem i pannan. Låt alltsammans bli varmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben