Kinagryta

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

En god variant på fläskfilé, kan säkerligen göras på kycklingfilé också.

Ingredienser

  • fläskfilé (100-150 g person)
  • grädde (mängd beroende på hur mycket sås du vill ha)
  • curry (efter smak)
  • salt
  • vitpeppar
  • tomater
  • gurka
  • gul lök
  • krossad ananas
  • banan
  • jordnötter
  • mango chutney
  • sambal oelek
  • Instruktioner

    Putsa filén och skär den i små tärningar. Stek det i pannan med lite smör tills det är brynt. Salta och peppra. Häll i grädden och curryn, låt puttra i 10-15 minuter. Skär under tiden tomaterna, gurkan och löken i små tärningar och häll upp i skålar, skiva bananen precis innan serveringen, häll upp nötterna och ananasen i skålar. Alla tillbehören ska ligga i varsin skål. Servera grytan med ris, tillbehören, mango chutney och sambal oelek.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben