Kinagryta

Serverar: 4 portioner

Enkel och god

Ingredienser

  • 500 gram skinka
  • 1 msk smör
  • 1 burk skivade champinjoner ca 200 gram
  • 2 dl buljong
  • 2 msk sherry
  • 1 msk kinesisk soja
  • 3-4 dl böngroddar (färska eller konserverade)
  • 4 skivor ananans (konserverade)
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ dl av ananasspadet
  • ½ tsk mald ingefära
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ca 1 cm strimlor. Bryn det i smöret i en stekpanna på medelstark värme. Lägg över köttet i en gryta. Bryn de avrunna champinjonerna och lägg dem i grytan.
    2. Häll buljong, sherry och soja i grytan och låt den koka på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 15 minuter.
    3. Låt böngroddar och ananas rinna av, men spara ananasspadet. Skär ananansen i mindre bitar. Lägg böngroddar och ananas i grytan.
    4. Rör ut potatismjölet i ananasspadet och rör ner det i grytan. Låt den koka upp och smaksätt med ingefära och peppar.
    5. Servera med kokt ris och gärna en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben