Kinagryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Egen kinagryta , mkt god

Ingredienser

  • 400 - 500 gram lövbiff
  • 5 dl grädde
  • 2 - 3 msk Amontillado ( sherry)
  • 2 - 3 msk soya
  • 2 - 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 - 3 msk brun farin
  • 1 brk minimajs
  • 1 brk bambuskott
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Stek köttet helt & krydda med salt & peppar. Klipp sedan köttet i mindre bitar & lägg i en gryta. Klipp även minimajsen i mindre bitar & häll i grytan. Häll i resten av ingredienserna.
    2. Låt koka på svag värme i ca 40 min eller tills köttet har blivit mört.
    3. Grytan ska smaka både lite sött & lite surt så ev kan man få ta i lite mera av sherry,soya,brun farin & vitvinsvinäger. Det är en smaksak.
    4. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben