Kinakyckling (vv)

Serverar: 4 portioner

5,5 poäng per portion, inklusive ris.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer, ca 125 g st
  • 4 tsk potatismjöl
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st purjolökar
  • 4 tsk olja
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk soja eller mer efter tycke och smak
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i strimlor och blanda den med salt, peppar och potatismjölet. Skala och skiva vitlöken.
    2. Skiva purjolöken. Bryn kycklingen i oljan, lägg i vitlök och purjolök och låt fräsa med. Häll på vattnet, smula i buljongtärningen och krydda med sojan. Låt allt koka ihop några minuter. Servera med kokt ris.
    3. Tips: Om man vill kan man byta ut purjolöken till wokgrönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tina62 27 september 2008

    Gott! Denna kommer jag att göra flera gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben