Kycklinglasange (vv)

Serverar: 4 portioner

:)

Ingredienser

  • 2 tsk olivolja
  • 350 g kycklingbröstfilé, skuren I små bitar
  • 450 g purjolök, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 burk krossade tomater ca 400 g
  • 2 msk tomatpurè
  • 1 msk hackad färsk basilika
  • 1½ dl kokande vatten
  • 8 lasagneplattor
  • 3 dl lättmjölk
  • 3 msk majsstärkelse
  • 200 g mjukost med låg fetthalt max 10%
  • 25 g riven parmesanost
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs kycklingkött, purjolök och vitlök i oljan i en stekpanna på medelstark värme i ca 5 min.
    2. Tillsätt tomaterna, tomatpurè, basilika, salt och peppar. Späd med vattnet och låt allt koka på svag värme i ca 15min
    3. Värm ugnen till 200 grader, varmluftsugn till 180 grader.
    4. Bred ut hälften av kyckling- och tomatsåsen i en rektangulär ungssäker form. Lägg på 4 av lasangeplattorna. Häll på resten av kyckling- och tomatsåsen och sist de återstående lasangeplattorna.
    5. Koka upp mjölken i en kastrull. Rör ut majsstärkelsen med lite kallt vatten till en redning.
    6. Rör ner den i mjölken och låt såsen koka ett par minuter tills den tjocknat. Blanda i mjukosten och smaksätt med salt och peppar. Bred ut såsen i formen.
    7. Strö över parmesanosten och gratinera i ugnen tills rätten är genomvarm och ytan har fin färg ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben