Kycklinglasange

Serverar: 4 portioner

Tipset 1 Använder du torkade lasangeplattor, så börja med att koka dem i vatten med lite olja i så at de inte klibbar ihop. Tipset 2 Ingen färdig ostsås! Blanda 2 dl riven ost med 4 dl matlagningsgrädde.

Ingredienser

  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 400 g kycklingbitar eller 3 kycklingbröst
  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk hackad salvia eller 2 tsk torkad
  • 12 färska pastaplattor
  • 5 dl kelda ostsås
  • 2 dl riven ost, låt gärna hälften vara parmesan
  • salt, peppar
  • Instruktioner

    Sätt igång ugnen på 225 grader Rensa och skiva champinjonerna. Hacka salvian. Skala löken och vitlöken. Hacka fint. Fräs hacket några minuter i olivoljan i en gryta eller en stor kastrull på medelvärme. Det ska inte ta färg, bara mjukna lite. Lägg i kycklingbitarna, salta, peppra och fortsätt fräsa tills den blivit brynt. Dra upp värmen och häll i champinjonerna, tomaterna, tomatpurén och salvian. Rör om och koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka ihop såsen ytterligare om den är rinnig. Ta den annars av värmen. Smörj en ugnssäker form eller en liten långpanna. Varva kyckling/tomatsås, pastaplattor och ostsås. Ostsås på toppen och strö över den rivna osten. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Servera med bröd och ev. en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben