Kycklinglasange

Serverar: 4 portioner

Denna är gjord med färska lasangeplattor

Ingredienser

  • Ca 8 färska lasagneplattor
  • 400 g kycklingfärs
  • Smör/olja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 hackade gula lökar
  • Ca 3 dl tärnade blandade rotfrukter (morötter, palsternacka, kålrot)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Ca 500 g tomatkross
  • 1 msk fond, kalv eller höns
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • Ca 200 g riven ost
  • Oregano
  • Timjan
  • Basilika
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Fräs lök och rotsaker och vitlök i smör eller olja. Krydda med salt och peppar. Tillsätt färsen och stek den smulig, rör ner tomatkross, fond, puré och låt det puttra samman i ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och kryddor (bör vara smakrik).
    3. Slå mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Låt koka upp under omrörning, låt sjuda samman i ett par minuter. Dra kastrullen från värmen, krydda med salt och peppar och tillsätt halva mängden ost.
    4. Varva kycklingfärssåsen, lasagneplattor och ostsåsen i en smord form. Strö resterande ost över och gratinera i ca 25 min eller tills den har fått fin färg.
    5. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben