Kinesisk gryta.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god och lättgjord gryta som kaan tillagas i förväg och sen värmas.

Ingredienser

  • 500-600 g lövbiff
  • Ca 10 cm purjolök
  • 1 klyfta rotselleri
  • 1 burk böngroddar 170 g
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 msk smör
  • Salt
  • 1 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 krm vitlökssalt
  • 2 msk chilisås
  • Några droppar kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor. Ansa och skölj purjo och rotselleri. Skär dem i fina strimlor. Låt böngroddarna rinna av. Fräs paprikapulvret i smöret, vänd ner biffstrimlorna, bryn dem och salta efteråt. Blanda ner böngroddar, finstrimlad purjo och rotselleri. Låt grönsakerna brynas några minuter. Späd med vatten och vin. Smaka av med vitlökssalt, chilisås och soja. Låt rätten sjuda ca 5 minuter. Bjud direkt ur grytan och servera ris till.
    2. Lycka till!

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben