Kinesisk korvgryta

Serverar: 2 portioner

En smak av kina med vanlig falukorv

Ingredienser

  • 125 g falukorv
  • 1 tsk Kinesisk soja
  • 1 krm ingefära
  • 1 bit purjolök
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 dl bambuskott
  • 1/2 msk margarin
  • 1/2 dl vatten
  • 1/4 kottbuljongtärning
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 krm potatismjöl
  • Instruktioner

    Skär korven i tunna skivor. Blanda soja och ingefära i en skål. Lägg i korven i sojan och rör om ordentligt. Rensa, skölj och strimla purjolöken i tunna strimlor. Strimla paprika och bambuskott i tunna skivor. Smält margarinet i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Lägg i korven med marinaden. Tillsätt grönsakerna. Lägg i buljongtärningen. Blanda vatten, tomatpuré och potatismjöl. Slå detta över korven och koka upp under omrörning. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben