Kinesiska Dumplings!

Serverar: 40 portioner

Ungefär som chips, omöjligt att bara ta en...

Ingredienser

  • 1 paket Wonton pastry
  • 1 påse råa jätteräkor
  • 1 äggvita
  • 3 salladslökar
  • 1 liten burk skivade vattenkastanjer
  • 6 st torkade kinesiska svampar
  • 1 kinesisk vitlök
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk ostronsås
  • 2 tsk fisksås
  • Hönsbuljong
  • Instruktioner

    1. Lägg svamparna i blöt i varmt vatten i ca 20 min. Skala under tiden räkorna (glöm inte att ta bort tarmen) och hacka ner till mindre bitar (går att köra i matberedaren). Hacka vattenkastanjer, vitlök och salladslök och tillsätt räkmassan. Skär svampen i bitar men använd inte foten då den är väldigt "träig". Tillsätt svamp, ägg, sesamolja, fisksås och ostronsås och rör om ordentligt.
    2. Pensla Wonton plattorna med ägg och lägg en klick av räkröran i miten. Nyp ihop till ett litet knyte och förvara under en fuktig handduk.
    3. Koka dumplingarna i hönsbuljongen ca 3 min. Doppa i soya och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pijaja 21 november 2007

    Mmmmmm.....! Håller med om chipsliknelsen!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben