Fisk på lökbädd från det kinesiska köket
Ingefära, vinäger och soja utmärker smakerna i den här fiskrätten med torskfilé.
Det är ett mycket fettsnålt sätt att tillaga fisk - och väldigt gott!
Ingredienser
600 g torskfilé
Saften av en ½ citron
Salt
Svartpeppar
3 gula lökar
7 cm färsk ingefära
2 msk majsolja
2 msk mörk soja
1 msk risvinsvinäger el äppelcidervinäger
1 dl grönsaksbuljong
1 liten röd chili
Instruktioner
- Spola av och torka fiskfiléerna. Skär dem i 5 cm stora tärningar. Droppa citronsaft över fisken, salta och peppra. Ställ fisken kallt.
- Skala löken och skär den i tunna ringar. Skala ingefäran och hacka den fint. Hetta upp oljan i en teflonwok eller stor stekpanna och fräs löken tills den börjar mjukna.
- Strö ingefäran över löken och fräs under omrörning tills löken börjar bli brynt. Tillsätt soja, vinäger och buljong och låt puttra 5 minuter.
- Ansa chilin och hacka den fint. Lägg fisken på löken, stek ca 6 min och vänd den försiktigt under tiden. Smaka av med salt och ev vinäger. Strö över chili och servera. Ris smakar bra till fisken.
Liknande recept
Kommentarer (0)