Fisk på lökbädd från det kinesiska köket

Serverar: 4 portioner

Ingefära, vinäger och soja utmärker smakerna i den här fiskrätten med torskfilé. Det är ett mycket fettsnålt sätt att tillaga fisk - och väldigt gott!

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • Saften av en ½ citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 gula lökar
  • 7 cm färsk ingefära
  • 2 msk majsolja
  • 2 msk mörk soja
  • 1 msk risvinsvinäger el äppelcidervinäger
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 liten röd chili
  • Instruktioner

    1. Spola av och torka fiskfiléerna. Skär dem i 5 cm stora tärningar. Droppa citronsaft över fisken, salta och peppra. Ställ fisken kallt.
    2. Skala löken och skär den i tunna ringar. Skala ingefäran och hacka den fint. Hetta upp oljan i en teflonwok eller stor stekpanna och fräs löken tills den börjar mjukna.
    3. Strö ingefäran över löken och fräs under omrörning tills löken börjar bli brynt. Tillsätt soja, vinäger och buljong och låt puttra 5 minuter.
    4. Ansa chilin och hacka den fint. Lägg fisken på löken, stek ca 6 min och vänd den försiktigt under tiden. Smaka av med salt och ev vinäger. Strö över chili och servera. Ris smakar bra till fisken.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben