Kinesiska pannkakor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Väldigt goda pannkakor om man är trött på vanliga =)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ca 300 g fläskfärs
  • 1 purjolök
  • 1 litet huvud salladskål
  • 1 burk böngroddar
  • Salt
  • Peppar
  • Kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop pannkakssmeten, låt den svälla en stund.
    2. Fyllningen: hacka lök och vitlök och fräs den i olja. Lägg i färsen och smula den med en gaffel. Krydda med salt och peppar. Småkoka i 20 minuter. Finstrimla purjolök och salladskålen. Vänd ned dem tillsammans med avrunna böngroddar. Smaka av med soja och låt allt puttra sakta i ca 20 minuter.
    3. Grädda små tunna pannkakor. Klicka sedan på lite fyllning på varje pannkaka och sedan rulla ihop dom. Redo att servera

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben