Kinesiska pannkakor

Serverar: 4 portioner

Det här är nästan som vårrullar. Vill du äta vegetariskt tar du bort fläsket.

Ingredienser

  • Smet
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • Fyllning
  • 300 g bogfläsk, finstrimlat
  • 1 purjolök, strimlad
  • 4 dl salladskål, finstrimlad
  • ½ grön paprika, hackad
  • ½ röd paprika, hackad
  • 2 dl buljong från tärning
  • 1 msk soja
  • 2 msk ospädd apelsinjuice
  • 1 tsk vinäger
  • 2 tsk potatismjöl
  • ½ dl vatten
  • Riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop smeten och grädda pannkakorna på vanligt sätt.
    2. Fräs fläsket och krydda. Lägg fläsket i en kastrull med purjo, salladskål och paprika. Krydda och slå på buljong, soja, juice och vinäger. Koka i 10 min och red sedan med mjöl utrört i vatten.
    3. Fördela fyllningen i pannkakorna. Rulla ihop och lägg dem på ett smort ugnsfat. Strö på ost och gratinera tills pannkakorna fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben