Kinesiska vårrullar med kyckling och morot
Dessa läckra och frasiga vårrullar är fyllda med böngroddar, morot, kyckling och koriander.
Ingredienser
½ grillad kyckling
1 dl finriven morot
2 ½ dl hackad koriander
2 ½ dl böngroddar
¼ tsk kinesisk fem kryddor
1 tsk majsena
2 msk soja
1 ägg
16 vårrulleark
Olja på sprejflaska
2-3 dl plommonsås till servering
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Ta bort och släng kycklingskinnet. Strimla sedan kycklingköttet.
- Blanda kyckling, morot, koriander, böngroddar, fem kryddor, majsena och soja i en skål. Täck över med plastfolie och låt stå kallt fram till användning. Vispa ihop ägget med 1 msk vatten i ett glas.
- Lägg ett ark vårrulledeg på arbetsbordet. Förvara de andra arken i en fuktig handduk så att de inte torkar. Lägg 1 msk fyllning i mitten på arket. Pensla kanterna med äggblandningen. Rulla ihop och vik in kanterna när halva vårrullen är ihoprullad. Upprepa tills all fyllning är använd. Det ska bli 16 vårrullar.
- Lägg vårrullarna på plåten och spreja dem med olja. Ugnsstek 15 minuter tills de är gyllene. Vänd dem efter halva tiden.
- Ta ut ur ugnen. Servera dem varma med plommonsås.
Liknande recept
Kommentarer (0)