Kiwi och ananasrutor

Serverar: 30-40 portioner

Gul sockerkaksbotten som smakar ananas, kakan toppas med grön kiwiglasyr.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl ananasjuice
  • Alt. 1-2 burkar krossad ananas, väl avrunnen
  • Ev. 2-3 tsk ananasarom (mängd efter smak)
  • Ev. 8 droppar gul hushållsfärg (om du vill ha mer färg på kakan)
  • Topping
  • 100 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 msk grädde
  • 2 msk kiwijuice
  • Alt. 2-3 tsk kiwiarom (mängd efter smak)
  • 8 droppar grön hushållsfärg
  • Garnering
  • Kokos
  • Physalisfrukter
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, och strö på ströbrödet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt krossad ananas eller juice. Häll upp smeten i långpannan och grädda kakan längst ned i ungnen, 25-40 minuter.
    3. Topping: Smält smöret. Blanda hushållsfärg med juice/kiwiarom och häll i smöret. Tillsätt florsockret och rör om.
    4. Då kakan svalnat fördela toppingen jämnt över den, pynta med kokos eller physalisfrukter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben