Helenes paj med kiwi

Serverar: 4-5 portioner

Jättegod paj, med smak av chili, vitlök och kiwi. Alla älskade den! Perfekt till buffèn.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning 1
  • 200 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 1 mosad kiwi
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl köttbuljong
  • 1 dl chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning 2
  • 3 ägg
  • 2-3 dl creme fraiche
  • 50 g riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Hacka i hop ingredienserna till pajdegen. Låt vila kallt 30 min. Klä en pajform och förgrädda skalet i 200 grader i 10 min.
    2. Fräs färsen i smör tills den blir smulig, lägg i kiwin och pressa vitlök över. Späd med buljong och chilisås. Låt puttra några min. Salta och peppra. Låt röran svalna.
    3. Vispa ihop ingredienserna till fyllning nr 2. Täck botten i det förgräddade skalet med färsröran och häll sedan på fyllning nr 2.
    4. Grädda pajen ytterligare 25-30 min i 200 grader. Servera med sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben