Jättegod paj, med smak av chili, vitlök och kiwi.
Alla älskade den! Perfekt till buffèn.
Ingredienser
Pajdeg
150 g smör
3 dl mjöl
1 msk kallt vatten
Fyllning 1
200 g nötfärs
1 msk smör
1 mosad kiwi
1 vitlöksklyfta
1 dl köttbuljong
1 dl chilisås
Salt
Peppar
Fyllning 2
3 ägg
2-3 dl creme fraiche
50 g riven parmesanost
Instruktioner
- Hacka i hop ingredienserna till pajdegen. Låt vila kallt 30 min. Klä en pajform och förgrädda skalet i 200 grader i 10 min.
- Fräs färsen i smör tills den blir smulig, lägg i kiwin och pressa vitlök över. Späd med buljong och chilisås. Låt puttra några min. Salta och peppra. Låt röran svalna.
- Vispa ihop ingredienserna till fyllning nr 2. Täck botten i det förgräddade skalet med färsröran och häll sedan på fyllning nr 2.
- Grädda pajen ytterligare 25-30 min i 200 grader.
Servera med sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)