Kasslerpaj med kiwi

Serverar: 4 portioner

En jättegod paj!

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 4 kiwifrukter
  • 1 tsk ingefära (riven)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • Pajdeg
  • 2 dl kall kokt potatis
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • ½ krm salt
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Riv den kalla potatisen och blanda med salt och vetemjöl. Fördela smöret i och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen till en kaka ca 25 cm. Täck botten och kanter med degen i en pajform.
    2. Skär kasslern i tunna skivor och fördela jämnt över botten. Skala och skär kiwin i skivor och lägg över kasslern. Riv ingefäran blanda den och salt med crème fraichen. Bred crème fraichen över kiwin. Ställ in pajen i 200 grader varm ugn och grädda i ca 30 min.
    3. Servera den goda pajen med en sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben