Kasslerpaj med bladspenat

Serverar: 4-6 portioner

Lättlagad och saftig kasslerpaj med grönmögelost god med en sallad till, omtyckt av många.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 400 g färsk eller 1 pkt. djupfryst bladspenat
  • 500 g benfri kassler
  • 1 dl smulad grönmögelost
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • ½ tsk riven muskot
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Hacka samman mjöl och matfett i mixer eller med en vass kniv. Arbeta snabbt in vattnet. Låt gärna degen vila kallt 30 min. Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda i mitten av ugnen cirka 10 min. på 200 grader
    2. Fyllning: Ansa den färska bladspenaten, skölj och förväll den hastigt. Djupfryst spenat tinas och får rinna av i durkslag. Strimmla kasslern fint. Vispa samman ägg och mjölk. Tillsätt grönmögelost och smaka av med kryddorna. Lägg den avrunna spenaten i botten på den förgräddade pajen, strö över kasslern och häll till sist över äggstanningen. Grädda pajen ytterligare 30 min, tills äggstanningen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben