Kasslerpaj med medelhavssting

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 35 minuter

Snabbt gott och enkelt. Önskas ofta av många. Servera med en fräsch grönsallad till.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 2½ dl vetemjöl
  • 75 g margarin
  • 1 dl kesella
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 dl riven ost
  • 250 g strimlad benfri kassler
  • 1 stimlad gul lök
  • 1 stor tärnad tomat
  • 100 g fetaost i tärningar
  • 2 ägg
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk örtsalt
  • ett par tag med pepparkvarnen
  • ½ tsk torkad eller fryst basilika
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°-225°
    2. Hacka ihop ingredienserna till pajbottnen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Spara ev. lite av degen till dekoration. Nagga väl med gaffel. Täck bottnen med riven ost och kasslerstrimlor. Fyll på med lök, tomat och fetaosttärningar. Vispa ihop och häll på ägg, grädde, salt och peppar. Strö på basilika. Lägg på ev. dekoration.
    3. Grädda pajen ca 35 minuter tills den fått fin färg.
    4. Lycka till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4-7
    1

    Kommentarer (3)

    SDMaya 25 januari 2010

    Super gott! Kommer göras fler gånger! Bifogar ett foto med :)

    heca 25 januari 2010

    Kul att det smakar. Tack för bilden :-)

    suwe76 18 september 2010

    Tack för receptet! Verkligen jättegoda smaker. Det som jag haft problem med är att få äggstanningen att stelna, kanske ett till ägg? Ska prova det nästa gång, har gjort den två gånger nu med samma rinninga resultat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben