Kasslerpaj med currysmak

Serverar: 5-6 portioner

Kasslerpajens fyllning är härligt saftig med smak av curry.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g smör eller margarin
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 paprikor
  • 1 rödlök
  • 200 g färska champinjoner
  • 250 g kassler
  • 1 tsk curry
  • 2 tomater
  • 2 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk potatismjöl
  • Garnering
  • Hackad persilja
  • Pinjenötter
  • Ugn: 200°
  • Instruktioner

    1. Blanda samman mjölet med salt. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
    2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen och sätt en remsa aluminiumfolie runtom kanten. Ställ formen kallt ca 15 minuter. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen. Tag bort folien.
    3. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Tärna kasslern. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med svampen. Tillsätt paprika, kassler och curry. Låt allt fräsa tills det mesta av vätskan har "kokat" in.
    4. Fördela kasslerröran i det förgräddade pajskalet. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över osten. Vispa samman äggen med potatismjöl, mjölk, salt och peppar. Häll det över pajen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.
    5. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Strö hackad persilja och pinjenötterna över pajen.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben