Gias kasslerpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En av de många hopkoken jag kommit på under tiden jag förberett en maträtt

Ingredienser

  • 8 skivor kassler
  • 1 burk krossade tomater
  • 1-2 burkar skivade champinjoner
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 pkt smördeg
  • Ostskivor
  • 1 uppvispat ägg
  • Smör/margarin
  • Instruktioner

    Dela smördegen på hälften Lägg den ena halvan i botten på en ugnsfast smörad form. Förgrädda 15 minuter i ugnen, 220 grader. Koka kasslern i lite vatten, ca 10 minuter. Häll den krossade tomaten och creme fraichen i en kastrull, värm upp blandningen. Fräs den skivade svampen i stekpannan. Lägg den kokta kasslern i formen med den förgräddade smördegen. Häll över såsen, strö över svampen och lägg en ostskiva på varje kassler. Lägg den andra halvan av smördegen över kasslern som ett rutnät. Pensla med den uppvispade ägget. Grädda i ugnen, 220 grader, ca 40 minuter

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4-7
    1

    Kommentarer (1)

    BeritI 23 januari 2011

    Tack för receptet, gott delade kasslern i stavar och la riven ost över som jag hade hemma istället för ostskivor..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben