Mm vad gott, jag gillar kiwifrukt.
Ingredienser
5 kiwifrukter
100 g osaltat smör
150 g vetemjöl
40 g strösocker
20 g vaniljsocker
1/2 st äggula
1 dl crème fraiche 18%
2 msk florsocker
1 msk kanel
Instruktioner
- Ugn 200°.
- Smula smör och blanda ner i mjölet. Blanda till en grynig massa och tillsätt socker, vaniljsocker och ägg. Krama till en fast deg och låt den stå övertäckt på svalt ställe en halvtimmes tid.
- Rulla ut degen och tryck ner den i smord metallform (22-24 cm i diameter). Pricka botten med en gaffel. Grädda i 15-16 minuter på mellersta falsen. Ta ut pajen och låt svalna i formen.
- Rör ihop florsocker och kanel i crème fraîchen. Bred ut blandningen på kall pajbotten.
- Skala kiwifrukterna och skär dem i lagom tjocka skivor. Fördela dem ovanpå i ett dekorativt mönster.
Liknande recept
Kommentarer (0)