Kiwipaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mm vad gott, jag gillar kiwifrukt.

Ingredienser

  • 5 kiwifrukter
  • 100 g osaltat smör
  • 150 g vetemjöl
  • 40 g strösocker
  • 20 g vaniljsocker
  • 1/2 st äggula
  • 1 dl crème fraiche 18%
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°.
    2. Smula smör och blanda ner i mjölet. Blanda till en grynig massa och tillsätt socker, vaniljsocker och ägg. Krama till en fast deg och låt den stå övertäckt på svalt ställe en halvtimmes tid.
    3. Rulla ut degen och tryck ner den i smord metallform (22-24 cm i diameter). Pricka botten med en gaffel. Grädda i 15-16 minuter på mellersta falsen. Ta ut pajen och låt svalna i formen.
    4. Rör ihop florsocker och kanel i crème fraîchen. Bred ut blandningen på kall pajbotten.
    5. Skala kiwifrukterna och skär dem i lagom tjocka skivor. Fördela dem ovanpå i ett dekorativt mönster.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben