Kiwipaj
Kiwi är suveränt gott - kiwipaj är...ja vad tycker du?
Ingredienser
Pajdeg
4 dl vetemjöl
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
125 g svenskt smör
1 ägg
Fyllning
6 kiwifrukter
3 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
½ dl socker
Till servering
Vispad grädde
Glass
Instruktioner
Hacka samman smöret med de torra ingredienserna till en smulig massa. Tillsätt ägget. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter.
Låt vila kallt i 30 minuter. Nagga botten.
Förgrädda pajskalet i 200°, 10-15 minuter.
Skala och skiva kiwin. Fördela skivorna över pajbotten.
Vispa samman ägg, grädde och socker.
Häll det över frukten.
Grädda i 175°, ca 25 minuter.
Servera med vaniljglass eller lätt vispad grädde
Liknande recept
Kiwipaj pistasch
8-10
Kiwipaj
30 min
4
Louises kiwipaj med daimkrunch
10
Kiwipaj
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!