Kiwipaj

Kiwi är suveränt gott - kiwipaj är...ja vad tycker du?

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g svenskt smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 6 kiwifrukter
  • 3 ägg
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • ½ dl socker
  • Till servering
  • Vispad grädde
  • Glass
  • Instruktioner

    1. Hacka samman smöret med de torra ingredienserna till en smulig massa. Tillsätt ägget. Arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter.
    3. Låt vila kallt i 30 minuter. Nagga botten.
    4. Förgrädda pajskalet i 200°, 10-15 minuter.
    5. Skala och skiva kiwin. Fördela skivorna över pajbotten.
    6. Vispa samman ägg, grädde och socker.
    7. Häll det över frukten.
    8. Grädda i 175°, ca 25 minuter.
    9. Servera med vaniljglass eller lätt vispad grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben