Louises kiwipaj med daimkrunch

Serverar: 10 portioner

Jag skulle bara smaka en sked men det slutade med att jag stod vid kylskåpet med en tom skål :)

Ingredienser

  • Smulor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 150g kallt smör
  • 1 dubbeldaim
  • 0,5 dl havregryn
  • Fyllning
  • 5 kiwifrukter
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Skär smöret i tärningar och blanda samman med mjölet och sockret till en grynig massa. Lägg hälften av smulorna i en pajform och platta till dem något. Grädda ca 6-7 minuter och sänk sedan värmen till 175 grader.
    3. Skala kiwifrukterna och skär dem i klyftor. Blanda socker, vaniljsocker och potatismjöl i en bunke. Vänd ner kiwifrukterna i blandningen och lägg sedan i pajskalet. Hacka daimen grovt och blanda med havregryn och resten av smulorna. Strö daim- och havresmulorna över kiwifrukterna och grädda 20-25 minuter på nedersta falsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben