Kiwipaj

En god spännande paj med kiwi.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mjölk
  • 125 g smör
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 1/2 dl vispgrädde (ovispad)
  • 1 1/2 dl naturell keso
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • Kiwimarmelad
  • Dekoration
  • 3 kiwifrukter
  • Aprikosmarmelad
  • Instruktioner

    1. Rör i hop alla ingredienser till pajdegen och låt den vila svalt i 30 minuter. Förgrädda den i 225 grader i ca. 10 minuter.
    2. Bred ut kiwimarmeladen i botten på pajskalet. Blanda samman övriga ingredienser till fyllningen och häll det i pajskalet.
    3. Grädda pajen i 225 grader i 20-30 minuter. Dekorera pajen med tunna kiwiskivor. Smält aprikosmarmedladen och pensla över kiwin. Servera med glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben