Kladdig äppelkaka med pecannötter

En lite kladdig äppelkaka som går snabbt att göra och brukar vara mycket uppskattad. Serveras som den är eller med lite glass eller grädde. Pecannötterna fanns inte i originalreceptet men förhöjer smaken tycker jag.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl pecannötter
  • 2 äpplen
  • Kanel
  • 2 msk farinsocker eller Muscovadosocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smör, socker och ägg. Blanda i havregryn, vetemjöl och bakpulver.
    2. Smörj en pajform (inget ströbröd)
    3. Lägg i degen och tryck ner äppelklyftor och pecannötter. Pudra över med kanel och farinsocker. Grädda i 175 grader ca 35 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben