Kladdig chokladpaj

Serverar: 1 portioner

Kladdig Chokladpaj

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g Svensk Smör
  • 2 msk Crème Fraiche
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 2.5 dl Matlagningsgrädde
  • 250 g mörk choklad
  • 1/2 dl florsocker
  • 50 g Svensk Smör
  • Instruktioner

    Mixa mjöl, smör, crème fraiche och salt till en pajdeg. Kavla ut och fodra en pajform med degen. Ställ formen i frysen i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter, den ska inte få för mycket färg. Täck ev. med folie. Koka upp grädden. Tag kastrullen av värmen, rör ned chokladen i bitar samt smör och socker. Låt smeten kallna nästan helt innan den hälls över i det gräddade pajskalet. Ställ pajen kallt i minst 2 timmar eller 30 minuter i frys. Dekorera med flagad mandel. Servera gärna med frukt.

    Liknande recept

    3.9
    20 min
    10-12
    6

    Kommentarer (1)

    guardianlinda 23 mars 2008

    Hej & Glad Påsk! Ville bara säga att denna paj ser så god ut, den kommer att bli ett av mina "projekt" snart!/Kram Linda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben