Kladdig chokladtårta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

En jättegod chokladtårta

Ingredienser

  • 200 g blockchoklad
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 2,5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en 2-liters form med löstagbar botten (jag brukar klämma fast ett smörgåspapper i botten på formen det går lättare att lyfta över kakan). Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält blockchoklad och smör i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver noga.
    3. Rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i ägg- och sockerblandningen. Vänd ner mjölet försiktigt. Häll smeten i formen och grädda i ca 12-15 min (jag brukar ta ca 12 minuter) kakan stelnar efteråt ju kladdigare desto godare tycker jag.
    4. Servera med vaniljglass eller vispad grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Chrisa 14 augusti 2009

    Detta recept publicerades i Allt om Mat nr 2 1988 och var den första kladdkakan som jag smakade, den är en favorit sedan dess. Den är otroligt god med färska jordgubbar och lösvispad grädde.

    Chrisa 14 augusti 2009

    Detta recept publicerades i Allt om Mat nr 2 1988 och var den första kladdkakan som jag smakade, den är en favorit sedan dess. Den är otroligt god med färska jordgubbar och lösvispad grädde.

    Relaterade Artiklar

    Mors dag
    På söndag den 27 maj är det Mors dag. På vissa håll har Mors dag bl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben