Smörj och bröa en 2-liters form med löstagbar botten (jag brukar klämma fast ett smörgåspapper i botten på formen det går lättare att lyfta över kakan). Sätt ugnen på 200 grader.
Smält blockchoklad och smör i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver noga.
Rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i ägg- och sockerblandningen.
Vänd ner mjölet försiktigt. Häll smeten i formen och grädda i ca 12-15 min (jag brukar ta ca 12 minuter) kakan stelnar efteråt ju kladdigare desto godare tycker jag.
Detta recept publicerades i Allt om Mat nr 2 1988 och var den första kladdkakan som jag smakade, den är en favorit sedan dess. Den är otroligt god med färska jordgubbar och lösvispad grädde.
Chrisa14 augusti 2009
Detta recept publicerades i Allt om Mat nr 2 1988 och var den första kladdkakan som jag smakade, den är en favorit sedan dess. Den är otroligt god med färska jordgubbar och lösvispad grädde.
Relaterade Artiklar
Mors dag
På söndag den 27 maj är det Mors dag. På vissa håll har Mors dag bl...
Detta recept publicerades i Allt om Mat nr 2 1988 och var den första kladdkakan som jag smakade, den är en favorit sedan dess. Den är otroligt god med färska jordgubbar och lösvispad grädde.
Detta recept publicerades i Allt om Mat nr 2 1988 och var den första kladdkakan som jag smakade, den är en favorit sedan dess. Den är otroligt god med färska jordgubbar och lösvispad grädde.