Kladdkaka med banan och pecannötter

Tid: 30 minuter

Kladdigt gott med överraskande bitar av bananer och hela nötter.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • ½ krm salt
  • 1 banan
  • 1 dl pecannötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
    3. Smält smöret på låg värme (eller använd flytande margarin). Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret.
    4. Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i äggsmeten.
    5. Skär bananen i tjocka skivor rakt ner i smeten och häll i pecannötterna och rör runt.
    6. Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter. Kakan ska vara rejält kladdig i mitten.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben