Kladdkaka med banan och pecannötter
Tid:
30 minuter
Kladdigt gott med överraskande bitar av bananer och hela nötter.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
½ krm salt
1 banan
1 dl pecannötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Smält smöret på låg värme (eller använd flytande margarin). Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret.
Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i äggsmeten.
Skär bananen i tjocka skivor rakt ner i smeten och häll i pecannötterna och rör runt.
Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter. Kakan ska vara rejält kladdig i mitten.
Liknande recept
Bananer med choklad, kolasås och pecannötter
20 min
4
Kladdig kladdkaka med jordnötter och banan
5-6
1
Kladdkaka
5
4-6
2
Kladdkaka
4
6
1
Ullas kladdkaka
5
4-6
1
Kladdkaka
4.3
20 min
1
Banana blueberry smoothie
4.8
4
3
Kladdkaka
4.8
6
1
Vit kladdkaka med blåbär
4.6
10-15
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!