Kladdkaka med Daim och nougattäcke

Serverar: 12-14 portioner

Underbar kladdkaka med Daim, nougat och mörk choklad.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk blockchoklad av bättre kvalitet 70-75%
  • 3 ½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakaopulver
  • 1 krm salt
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 125 g tunt skivad nougat
  • 200 g Daimkulor (2 påsar)
  • Instruktioner

    1. Smält smör och choklad i vattenbad eller mikrovågsugn.
    2. Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt och ägg ordentligt. Blanda ned chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan i mjöl och blanda tills du får en slät smet. Slå upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten (ca 22 cm).
    3. Grädda i 175 graders ugn ca 17 minuter, kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten. Ta ut den och fördela nougaten och daimkulorna jämt över hela kakan. Sätt in kladdkakan i ugnen igen i 30 sekunder, precis så att nougaten smälter.
    4. Kyl ned och servera.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben