Kladdkaka med honung och hasselnötter
Honungen får kakan att ändra smak, lite rundare och inte allt för söt.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
2 ägg
3-5 msk honung
1 dl socker
1 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 - 1 krm salt
1/2-1 dl hasselnötter
ca 100 g mörk block choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form er löstagbara kant, ca. 21 cm i diameter. Strö kokos, eller ströbröd i formen så att kakan inte fastnar vid gräddning.
- Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Hacka hasselnötterna och block chokladen så grovt som passar dig. Blanda därefter i smör, mjöl, kakao, vaniljsocker, salt, den hackade blockchokladen och hasselnötterna. Blanda alla ingridenser till en smet. Börja med att blanda i 1 dl socker och 3 msk honung. Blanda runt och smaka av med mer houng om den inte är tillräckligt söt.
- Häll i smeten i formen och grädda i ca10-15 minuter.
- Det är både gott att äta den precis färdiggräddad, men också att låta den stå några timmar eller över natten och äta den kall.
Liknande recept
Kommentarer (0)