Kladdkaka med honung och hasselnötter

Serverar: 6-8 portioner

Honungen får kakan att ändra smak, lite rundare och inte allt för söt.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3-5 msk honung
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 - 1 krm salt
  • 1/2-1 dl hasselnötter
  • ca 100 g mörk block choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form er löstagbara kant, ca. 21 cm i diameter. Strö kokos, eller ströbröd i formen så att kakan inte fastnar vid gräddning.
    2. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Hacka hasselnötterna och block chokladen så grovt som passar dig. Blanda därefter i smör, mjöl, kakao, vaniljsocker, salt, den hackade blockchokladen och hasselnötterna. Blanda alla ingridenser till en smet. Börja med att blanda i 1 dl socker och 3 msk honung. Blanda runt och smaka av med mer houng om den inte är tillräckligt söt.
    3. Häll i smeten i formen och grädda i ca10-15 minuter.
    4. Det är både gott att äta den precis färdiggräddad, men också att låta den stå några timmar eller över natten och äta den kall.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben