Kladdkaka med kanel och hasselnötstopping

Serverar: 6-8 portioner

Krossa hela kanelstänger i en mortel eller med hjälp av en kryddkvarn. Kaffekvarnar finns att få tag i för en billig penning och fungerar utmärkt till att mala kryddor i.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mjölkchoklad, grovhackad
  • ½ dl strösocker
  • 2 kanelstänger, krossade
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • Topping
  • ½ dl grädde
  • 100 g mjölkchoklad, grovhackad
  • 200 g nötter, rostade
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Smält smör i en kastrull. Ta av från värmen, tillsätt chokladen, rör om tills allt smält. Rör ner socker, krossad kanel och salt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten. Vänd ner ett ägg i taget och arbeta samman till en jämn smet.
    3. Täck botten på en springform (23 centimeter i diameter) med bakplåtspapper. Häll i smeten, grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 20–25 minuter. Kakan ska vara kletig i mitten. Ta ut kakan och låt svalna innan du avlägsnar formen.
    4. Hetta upp grädden och ta av kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills allt smält. Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan. Hacka nötterna och toppa med dessa.
    5. Servera antingen kall eller ljummen med lättvispad grädde, crème fraiche eller vaniljglass.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben