Kladdkaka med kokosglasyr

Underbart god kladdkaka, receptet kommer från Haparanda.

Ingredienser

  • Kakan
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 ½ dl mjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 150 g smält, avsvalnat smör el. margarin
  • 1 ½ dl vatten eller mjölk
  • Glasyr
  • 2 msk smält smör
  • 1 msk kakao
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 ½ dl kokos
  • 3-4 msk starkt kaffe
  • Instruktioner

    1. Kakan: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan i de övriga ingredienserna. Häll i en smord, börad form med avtagbar kant (ca 20-25 cm i diameter). Gräddas i ca 30 min i 175 grader. Mitten av kakan ska vara ganska lös när edn tas ut.
    2. Glasyr: Blanda alla ingredienser i en gryta och låt det sjuda upp. Bred på glasyren medan kakan är varm. Mitten på kakan sjunker lite grann men så ska det vara. Låt svalna!

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben