Kladdkaka med nougat och kokos

Serverar: 10 portioner

Tid: 22 minuter

Helt underbart god, ni måste prova denna mmmmm

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g choklad, mörk 70 %
  • Till formen
  • Kokosflingor
  • Täcke
  • 100 g nougat, mjuk
  • Kokosflingor
  • Serveringsförslag
  • Vispgrädde
  • Mjukrörd vaniljglass
  • Färska jordgubbar eller hallon
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos. Smält smöret i en kastrull. Vispa samman ägg och socker med handvisp. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten. Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en lagom kladdig konsistens, under den krackelerade ytan, känner du med en sticka redan efter 15 minuter. Den skall vara kladdig fortfarande!! Ta ut kakan och hyvla på ett lager nougat. Bred ut över ytan när nougaten smält. Strö kokosflingor över ytan låt svalna och ställ in i kylen. Servera med mjukrörd vaniljglass eller vispad grädde och gärna färska bär.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben