Kladdkaka med päron

Serverar: 16 portioner

Tid: 40 minuter

Smarrig variant på Kladdkaka

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 1dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 burk konserverade päron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg en bakpappersrundel i bottnen på en form med löstagbar kant. Smörj kanten med smör. 2. Sila päronen och lägg dem med snittytan ner i formen runt kanten. 3. Smält smöret och låt chokladen smälta försiktigt med smöret. 4. Dra grytan av värmen och rör ner ett ägg i taget. Tillsätt socker och blanda väl. 5. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör i smeten tills allt blandats. 6. Ringla smeten över päronen och grädda 25 minuter något under mitten i ugnen. 7. Låt stå ca 5-10 min. Lossa runt kanten och vänd upp på ett fat. Servera kall med vaniljsås eller glass, eller grädde kanske..

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben