Kladdkaka med päron

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod kladdkaka

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ½ dl kakao
  • 1 dl mjölk
  • 1 päron
  • Garnering
  • 25 g smör
  • 150 g mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Smält smöret.
    2. Vispa ägg och socker poröst.
    3. Hacka chokladen grovt och blanda med de torra ingredienserna.
    4. Vänd ner det i smeten tillsammans med mjölken och smöret.
    5. Häll smeten i en smord bröad form, med löstagbar botten.
    6. Skala och skär päronet i klyftor och tryck ner dom i smeten.
    7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
    8. Känn med en sticka, den ska vara lite kladig. Låt svalna.
    9. Garnera:
    10. Smält smör och mjölkchoklad försiktigt.
    11. Blandas väl.
    12. Låt svalna och stelna till bredbar konsistens.
    13. Bred chokladen över kakan.
    14. Låt stelna

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    hillan66 8 mars 2009

    En jättegod efterrätt! Lite annorlunda kladdkaka som smakar underbart!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben