Kladdkaka med tranbär och valnötter

Serverar: 8 portioner

Torkad frukt, nötter och kanel är verkligen smaker som vi förknippar med julen. Varför inte lägga alla goda ting i en och samma kaka. Väldigt enkel att göra och god blir den!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g valnötter
  • 2 dl torkade tranbär
  • Garnering
  • Kakao
  • Torkade eller frysta tranbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
    2. Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa ner socker, kakao, vaniljsocker och kanel. Vispa ner ett ägg i taget och tillsätt mjölet som blandats med grovhackade valnötter och tranbär.
    3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan kallna. Sikta kakao över kakan vid servering och strö på tranbär.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben