Kladdkaka med vit topp

Serverar: 10 portioner

Tid: 50 minuter

Mmmmmm.

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad, minst 70%
  • 50 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 1,5 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Hacka chokladsorterna var för sig.Smält 150 g av smöret och blanda med den mörka chokladen. Smält resten och blanda med den vita chokladen. Låt svalna.
    3. Rör ägg och socker tills det blir lite pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i äggsmeten.
    4. Blanda 3/4 av äggsmeten med den mörka chokladblandningen. Blanda resten med den vita chokladblandningen. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca. 24 cm i diameter.
    5. Häll i den mörka smeten.
    6. Ringla den ljusa ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen 25-35 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Garnera ev. med vispad grädde eller servera den bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bondbruden 30 juni 2008

    Inget fel på den mörka kladdkakan men den tar helt över den vita delen tyvärr...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben