Kladdkaka med vitchoklad med glasyr

Serverar: 1 portioner

Supergod..

Ingredienser

  • 150 g vit choklad
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk riven citronskal
  • Glasyr
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Valfritt att garnera med färsk frukt eller bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form. Smält chokladen och smör över ett vattenbad. Låt svalna lite. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med choklad/smöret. Tillsätt ägg och citronskal och rör om till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna.
    2. Blanda ihop creme fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan.
    3. Toppa eventuellt med bär eller frukt.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben