Kladdkaka utan mjölk och ägg

Laktos- och äggfri.

Ingredienser

  • 175 g mjölkfritt margarin
  • 1 msk ljus sirap
  • 3 1/2 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,25 dl sojagrädde
  • Glasyr
  • 4 dl florsocker
  • 3 msk vatten
  • 4 droppar pepparmyntsolja
  • Topping
  • 50 g riven mörk mjölkfri choklad (Kung Markatta)
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smält margarinet. Rör i sirapen och sockret. Låt sockret smälta. Sikta i kakao och vetemjöl. Rör i sojagrädden. Häll i smeten i en smord form med löstagbar botten.
    3. Grädda i ugnen i 20 minuter.
    4. Kakan kommer att se lös ut när du tar ut den ur ugnen men om den får stå ett tag får den den exakt rätta, kladdiga konsistensen. Blanda florsocker, vatten ocpepparmyntsolja.
    5. Bred glasyren över kakan. Riv chokladen och sikta över.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    lenasj65 22 februari 2009

    Jag lade till 1/2 tsk bakpulver till detta recept. Den blev jättegod! Å härligt "chokladig" o kladdig!

    Josselimini 12 november 2009

    Nu ska vi se om det funkar, hoppas det blir en god kaka! Perfekt när man inte har ägg hemma! ;D

    fiuzz 27 januari 2012

    funkar det med vanlig grädde?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben