Kladdmuffins....mums så gott!!

Serverar: 16 portioner

Tid: 35 minuter

Så himla gott o man behöver inte ha mer kaffebröd än detta för den är mäktig!

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1½ dl vetemjöl
  • 100 g smält margarin
  • Topping
  • 100 g smält margarin
  • 4 msk strösocker
  • 2 tsk mjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk kakao
  • 16 st aluminium muffinsformar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 160 grader, placera ut 16 st aluminium muffinsformar på en ugnsplåt
    2. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner vaniljsocker, kakao, salt, mjöl och till sist det smälta margarinet! Rör smeten slät o häll den över i aluminiumformarna. Grädda i ugnen 160 grader i 15 minuter! Ta ut plåten o låt svalna lite! Smält 100 g margarin i en kastrull och blanda ner mjöl, socker, kakao, mjölk och grädde. Låt detta puttra i ca 3 min tills det blivit som en lite tjockare creme! Häll cremen/toppingen över de nu lite ihopsjunkna muffinsen. Låt dem sedan svalna. Dessa ska ätas med sked direkt ur formen eller om ni föredrar att frysa dem o ta dem ur formen frysta o äta dem så....lika gott vilket som!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben