Kladdmuffins med passion

Serverar: 20 portioner

Orginalnamnet är Kladdmuffins med choklad.

Ingredienser

  • 200 g mörk eller ljus choklad
  • 200 g smör
  • 3 dl rårörsocker
  • 4 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl eller majzenamjöl
  • Passionsröran
  • 4 passionsfrukter
  • 2 dl créme fraiche
  • 3 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen i vattenbad, jag brukar ta hälften mörk choklad och hälften ljus choklad. Smält smöret i chokladen och rör om. Vispa ihop socker och ägg och tillsätt chokladblandningen samt mjölet. Glutenallergiker byter ut vetemjölet mot majzenamjöl, dom smakar lika gott. Häll smeten i muffinsformar, nästan ända upp och grädda mitt i ugnen i 15 minuter, INTE längre. De ska vara kladdiga i mitten.
    2. Passionsröran: Vispa créme fraiche, florsocker och vaniljsocker till en fast smet. Rör ner passionsfrukten försiktigt.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben